• Kép

  Kerek asztal beszélgetés

  A mérgezett fa gyümölcse.
 • Működési szabályzataink

  Az országban elsőként szervezet keretek között.
 • Dokumentumok

 • Jogklinika az ÁOK-n

  Külföldi hallgatóként Magyarországon

Márciusban a Jogklinika I. tárgyat felvevő joghallgatók lehetőséget kaptak arra, hogy beüljenek egy tárgyalásra. A per személyiségi jogok megsértése okán indított kártérítési per volt, annak is a másodfokú tárgyalása. Alperes felperes italába xanaxot kevert, bódult állapotát pedig fényképeken örökítette meg felperes tudta nélkül, amelyekkel zsarolta, majd ennek eredménytelensége folytán Facebookon bárki számára megtekinthetővé tette, valamint a képeket, és felperes alkoholproblémáit bizonyító orvosi iratokat eljuttatta felperes ex-férjéhez, aki ezeket a bizalmas információkat felhasználva gyermekelhelyezés megváltoztatása céljából perelte felperest.

Elsőfokú tárgyalás a szegedi járásbíróság előtt 1 millió forint értékű nem vagyoni kártérítést megállapító ítélettel zárult, azonban felperes keresete 6 millió forint nem vagyoni kártérítésre irányult, így fellebezett. A másodfokú tárgyalás előtt a joghallgatók megkapták az elsőfokú tárgyalás ítéletét és a felperes keresetét, ezeket áttanulmányozhatták, véleményezhették, órán, illetve a tárgyalás előtt megbeszélhették a várható ítéletet, illetve módosításokat.

A pécsi törvényszék ítélete 2 millió forint nem vagyoni kártérítést állapított meg. Tárgyalás utáni órán lehetőség volt átbeszélni a történteket, tapasztalatokat megosztani, illetve véleményt formálni az üggyel kapcsolatban.